Зиков во УБ: Македонската економија сака да биде динамична и на неа и требаат пари

You must need to login..!

Опис

– Македонската економија сака да биде динамична и на неа и требаат пари. Тука ние не треба да имаме проблем. Битно е задолжување за што ќе го потроши. Ако се троши во правец на раст на економија и капитални инвестити БДП сигурно ќе биде над 4 проценти. Во времето на Груевски тие пари одеа во неколку фирми и тоа на краток рок.

– За Македонија е многу важно они 4 проценти да доаѓаат преку раст на инвестииците кои ќе остават долготраен печат. Точно е дека недостасува работна сила во Македонија, но тоа треба да ја натера владата да работи на покачување на платите, нешто што гледаме дека се случува. Меѓу другото Македонија мора да ги либерализира своите пазари, тренд кој е светски застапен, изјави за УБ, Љупчо Зиков од „Капитал“.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

twenty − 3 =