Tag: здравство

image Погледни видео
Д-р. Кочева во Утрински брифинг: Не ги занемарувајте симптомите на леукемија

Ивана М. Лазаревиќ

февруари 18, 2020

3328

Од 35 до 45 деца годишно заболуваат од малигна болест. Најголемиот број од нив имаат акутна леукемија. Оваа болест не може да се спречи и да се пр

Погледни видео
image Погледни видео
Д-р Марија Цветановска за УБ: Подготвени сме за корона вирусот

Дамјан Варошлија

јануари 22, 2020

2129

– Веќе сме во сезоната на грип. Бројот се зголемува секојдневно. Нема засега ништо невообичаено. Од почетокот на сезоната имаме околу 17 хосп

Погледни видео
image Погледни видео
„Не постои стерилност, туку неплодност која може медицински да се третира“

Дамјан Варошлија

јануари 15, 2020

1447

Доколку ниту еден од потенцијалните родители нема здравствен проблем, при нормален сексуален однос, една година е доволна за забременување. Д

Погледни видео
image Погледни видео
9
Филипче за УБ: Решивме огромни проблеми кои беа долго време натрупани – се намалува медицинскиот кадар кој ја напушта земјава

Дамјан Варошлија

декември 27, 2019

243

Околу обвинувањата дека се намалуваат дежурствата во здравствениот сектор Филипче изјави дека со зголемувањето на основните плати, дежурств

Погледни видео