Tag: собрание

image Погледни видео
Лазарова Трајковска: Ветингот не е решение за македонските судови

Дамјан Варошлија

јануари 30, 2020

4168

– Не бев поканета, но беше важно да се направи јавна расправа, да се слушнат мислењата на експертите, на невладините организации, бидејќи за

Погледни видео
image Погледни видео
Рамчиловиќ за УБ: Да продолжиме кон она што се гледа- интеграција, стабилна и просперитетна држава

Дамјан Варошлија

јануари 27, 2020

3316

Со она што во изминатиот период и мандат кој што беше исклучително тежок, мислам дека имам што да понудам од политички аспект, но она што го одб

Погледни видео
image Погледни видео
Чадиковски за УБ: Без силен МРТВ ќе нема медиумски реформи

Дамјан Варошлија

јануари 27, 2020

3558

–Го спориме конкурсот за избор на нови члеови на надзорниот одбор, бидејќи се доносува во некои услови кои се најблагоречено нелегитимни, п

Погледни видео
image Погледни видео
Манчевски за УБ: Потребна е реорганизација на целата институционална поставеност во системот

Дамјан Варошлија

јануари 24, 2020

2661

Кога ќе кажеме јавна администрација мислиме на сите вработени во јавен сектор, но тоа не е така. Јавната администрација се едвај 16.000 луѓе од си

Погледни видео
image Погледни видео
Положани за УБ: Во Собранието седат импотентни политички преставници на Албанците

Дамјан Варошлија

јануари 21, 2020

2385

Во Собранието е доставена инцијатива за укинување на законот за лустрација. Партијата ДУИ го услови нивниот глас со обесштетување на политич

Погледни видео
image Погледни видео
Џафери за УБ: Проблемот во функционирањето на внатрешното обезбедување е во дуализмот на наредбодавните овластувања кои што ги има претседателот на Собранието и министерот за внатрешни работи

Дамјан Варошлија

јануари 17, 2020

1674

Ние скоро две години работиме со Владата и двете министерства. Намерата не е ние да докажуваме дека сме апсолутно издвоени од целиот систем, т

Погледни видео
image Погледни видео
УБ тема: Како собранието да стане понезависно од централната власт

Дамјан Варошлија

јануари 16, 2020

1319

При носењето на ваков закон мора да има комуникација и со извршната власт за да се дојде до заедничко решение. Во овој состав имавме такви разг

Погледни видео
image Погледни видео
Талески за УБ: Стануваме полноправна членка на НАТО пред изборите во април

Дамјан Варошлија

јануари 8, 2020

397

– Владата го утврди текстот за ратификација на Вашингтонскиот договор и тој е пратен во Собрание. Тоа значи дека ние сме спремни за ратифик

Погледни видео
image Погледни видео
Заев: Пендаровски ќе го потпише протоколот за членство и ќе го испрати до Собранието

Дамјан Варошлија

јануари 3, 2020

373

– Владата го подготви протоколот за ратификација на протоколот за членството во НАТО. Тоа ќе биде потпишано од претседателот Пендаровски и

Погледни видео
image Погледни видео
Цаца Николовска: Потребно е пошироко толкување на законот, решението е во законодавниот дом

Дамјан Варошлија

декември 31, 2019

2256

„Граѓанскиот совет за надзор на следените комуникации не си ја врши функцијата за која е направен. Причината е што законот не се спроведува. Т

Погледни видео