Ознака: СДСМ

image Погледни видео
Османи за УБ: И покрај недоразбирањата, имаме добра соработка со СДСМ

Дамјан Варошлија

јануари 15, 2020

850

Во принцип граѓаните одлучуваат кој ја формира владата. Се разбира дека ова е специфичен период во кој што се затвораат сериозни политички те

Погледни видео
image Погледни видео
Османи за УБ: И ЕК бара Законот за јазици да не се менува

Дамјан Варошлија

јануари 15, 2020

704

Не сме само ние. И ЕК бара законот за јазици да не се менува, бидејќи е тешко постигнат и треба внимателно да се работи за имплементација на ист

Погледни видео
image Погледни видео
Османи за УБ: Фер избори и максимални напори за носење на закон за ЈО – дел од барањата на ЕК

Дамјан Варошлија

јануари 15, 2020

1248

Очекувам денес Вархеји да нѐ охрабри за сработеното. Да нѐ информира до каде е методологијата, да ни каже дека изборите се клучна порака која ш

Погледни видео
image Погледни видео
Османи за УБ: Техничка влада е рефлексија на една зрела држава

Дамјан Варошлија

јануари 15, 2020

644

Законот за ЈО никогаш не беше предуслов за започнување со преговори. Секогаш беше посакувана работа на земјите членки. Никогаш не било црно на

Погледни видео
image Погледни видео
Локвенец за УБ: Апсурден е предлогот на опозицијата да се намалат ингеренциите на Комисијата за надзор врз следење на комуникациите

Дамјан Варошлија

јануари 13, 2020

1221

– Во овој момент законот кој е во функција предвидува претставка и секој граѓанин како сомнеж за незаконско следење на неговите комуникаци

Погледни видео
image Погледни видео
Локвенец за УБ: Лицемериeто на ВМРО-ДПМНЕ го блокира Законот за одбрана

Дамјан Варошлија

јануари 13, 2020

717

Овој закон за одбрана кој го имаме во Собранието е закон кој го усогласува нашето за конодавтство спрема конституцијата на НАТО алијансата. Г

Погледни видео
image Погледни видео
Ибрахим за УБ: Кога беше најтешко заедно со СДСМ го спасивме општеството од еден режим

Дамјан Варошлија

јануари 13, 2020

639

– Кога беше најтешко на државата ние заедно делувавме со СДСМ и нашето општество го спасивме од еден режим. – Не верувам дека ќе имаме про

Погледни видео
image Погледни видео
Касами за УБ: Прифативме заеднички настап на изборите за обединување на албанскиот фактор во земјата

Дамјан Варошлија

јануари 9, 2020

470

Централното претседателство на БЕСА одлучи да ја прифати понудата на Алијансата на Албанците за заеднички настап на предвремените избори и з

Погледни видео
image Погледни видео
Јанушев во УБ: На правдата треба да и дадеме шанса

Дамјан Варошлија

јануари 8, 2020

451

– Не само за СЈО туку за целиот криминал некогаш сторен во државата, без разлика кој се огрешил, на правдата треба да и дадеме шанса во држав

Погледни видео
image Погледни видео
Јанушев во УБ: Со 80 пратеници се менува Устав – Договорот од Преспа е капитулантски

Дамјан Варошлија

јануари 8, 2020

476

– Не гледам што е тврдо во тоа да си ја браниме позицијата која што сме ја застапувале. Ние не сме Заев да изјавиме нешто па потоа да си ја пог

Погледни видео