Tag: образование

image Погледни видео
Ковачевски за УБ: Радикална промена на образованието оти технологијата се менува на две а ние студираме теорија со години

Ивана М. Лазаревиќ

февруари 18, 2020

3235

Македонија мора радикално да го менува својот образовен систем за да биде во чекор со развојот на технологијата, која се менува на секои 2-3 год

Погледни видео
image Погледни видео
Цветковиќ за УБ: Што поскоро да се направи подзаконски акт за превенција од насилство

Дамјан Варошлија

јануари 27, 2020

4465

– Можеби по кавнтитет оваа група е голема. Брзо достигна 6-7.000 членови. Но она што е важно да се знае е дека содржините, барем еден дел до кои ј

Погледни видео
image Погледни видео
Таравари: Ако најдете еден директор кој не ги исполнува условите, јас ќе дадам неотповиклива оставка

Дамјан Варошлија

јануари 22, 2020

2450

Министерството за образование трет пат покренува постапка за одземање на ингеренциите во образованието. Пуштени се сите инспектори, Во Струг

Погледни видео
image Погледни видео
Наде Молеровиќ: Какви наставници сакате да ги учат вашите деца? Мора да направиме критички граѓани

Дамјан Варошлија

јануари 9, 2020

777

„Го работам тоа што сакам, тоа ме прави среќна и исполнета“ – вели директорката на ОУ Гоце Делчев и мотивациски говорник Наде Молеровиќ во св

Погледни видео
image Погледни видео
Димова за УБ: Да го поттикнеме потенцијалот што се наоѓа во младите

Дамјан Варошлија

јануари 8, 2020

406

„Поминавме напорна година. Оваа година ќе правиме национална стратегија за интернационализација. Искористеноста на средства во Националнат

Погледни видео