Tag: мвр

image Погледни видео
7
Прес конференција на Независниот синдикат на полицијата

Виктор Теофиловски

август 31, 2020

178

Погледни видео
image Погледни видео
Андоновски: Без оглед на етничка припадност, сите достоинствено да навиваме за Македонија

Дамјан Варошлија

јануари 29, 2020

3359

26 март на арената Тодор Проески се игра натпреварот Македонија – Косово. Исклучително важен. За УЕФА нема импровизација. Ова е единствената

Погледни видео
image Погледни видео
Весев: Се уште не се откриени објавувачите на фотографиите, граѓаните ако имаат сомнеж да пријават во МВР, а не на социјални медиуми

Дамјан Варошлија

јануари 21, 2020

2229

Во денешниот Утрински брифин Томе Весев, потпретседател на македонски полициски синдикат, изјави дека штетата од објавување фотографии кои г

Погледни видео
image Погледни видео
9
Ангелов во УБ: МВР нема да може да биде злоупотребено, но ќе биде користено за да се покаже дека нешто не функцонира

Дамјан Варошлија

јануари 20, 2020

1064

Генералот Стојанче Ангелов денеска госуваше во Утрински брифинг на тема сосотојбите во МВР. Тој смета дека новиот технички министер Наќе Ч

Погледни видео
image Погледни видео
Ангеловски за УБ: Снимањето со камери и преку тој начин директно да се препраќаат казните кај сторителот е еден од плановите на МВР

Дамјан Варошлија

јануари 13, 2020

426

– Ако се погледне статистиката годините наназад можеме да кажеме дека бројката се подобрува, но не можеме да кажеме дека сме задоволни со в

Погледни видео
image Погледни видео
Славјанка Петровска за УБ: Од денеска почнува процедурата за смена на кадри – постои добра волја за намалување на политичките препукувања

Дамјан Варошлија

јануари 8, 2020

438

Имавме кратка средба со новиот технички министер и се договоривме заеднички дека треба да се движиме во насока на она што ни е во законски рам

Погледни видео
image Погледни видео
Спасовски за УБ: Не е зголемен криминалот, туку транспарентноста на МВР

Дамјан Варошлија

декември 25, 2019

250

Крупните криминални гонења се должат на активноста на службите, а одекот во јавност се должи на нашата заложба да бидеме транспаренти. На праш

Погледни видео
image Погледни видео
Спасовски: Незаконското снимање и прислушување мора да биде прекинато

Дамјан Варошлија

декември 25, 2019

243

Прашан за легалитетот, но и за се почестата појава на снимања од страна на големите компании, Спасовски вели дека тоа кој кого прислушува, дали

Погледни видео
image Погледни видео
Спасовски за УБ: Како граѓанин навреден сум од одлуките на обвинителството

Дамјан Варошлија

декември 25, 2019

218

Како граѓанин навреден сум од одлуките на обвинителството. Ние можеме да правиме каква сакаме реформа, но таа треба прво да се случи во нашиот

Погледни видео
image Погледни видео
Оливер Спасовски за УБ: Влез во НАТО, па избори

Дамјан Варошлија

декември 25, 2019

264

„Се уште немаме одлучено кој ќе биде технички премиер. Кон крајот на неделата ќе имаме состаноци“, изјави за Утрински брифинг министерот за в

Погледни видео