Tag: избори

image Погледни видео
Јаулевски за УБ: ВМРО-ДПМНЕ е партија која дава големи шанси на младите

Дамјан Варошлија

февруари 19, 2020

2410

– Што се однесува до младите во ВМРО-ДПМНЕ треба да имаме поинаков пристап од во рамки и на партијат аи општеството со цел нанадминување на

Погледни видео
image Погледни видео
Огненовски: Сакаме „Демократи“ еднаш засекогаш да и помогне на Македонија

Дамјан Варошлија

февруари 19, 2020

1975

Предизборието е период кога се прават комбинаториките како да се настапи на изборите. За тоа дали ќе одат сами или се договара пред изборна ко

Погледни видео
image Погледни видео
Петковски: На СДСМ му требаат партнери, а не „придружни“ вокали за изборите

Дамјан Варошлија

февруари 5, 2020

3827

Законот за ЈО е камен на сопнување помеѓу двете најголеми партии кој направи и своевиден проблем во Собранието. Има и изјави дека изборите мож

Погледни видео
image Погледни видео
Коста Петров: На луѓето преку глава им е од неизвесност – СДСМ нуди план со долгорочна визија

Дамјан Варошлија

февруари 5, 2020

3759

– Пред да влезам во партија имав поинкава слика за некои политичари, но сега кога имам шаснса да поминам повеќе време со нив сфаќам дека луѓ

Погледни видео
image Погледни видео
Курти седнува на жешкото столче

Дамјан Варошлија

февруари 3, 2020

3595

4,5 месеци после вонредните избори двете партии Самоопределување на Албин Курти и Демократскиот сојуз на Косово на Иса Мустафа целиот овој

Погледни видео
image Погледни видео
Љупчо Ристовски – Интегра: ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ ни крадат гласови, но ќе ги изненадиме со „хидрогенска бомба“

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 30, 2020

4293

Ристовски тврди дека и кај двете најголеми партии ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ, изразени биле само примерите на коруцпија

Погледни видео
image Погледни видео
Сугарески: За разлика од Груевски кој ископа две дупки и рече „ајде гасификација“, ние тој проект го завршуваме

Дамјан Варошлија

јануари 28, 2020

3596

Динамиката околу гасификацијата е стравично силна. Владата со јавно – приватно партнерство тоа ќе се гради. Општините имаат сериозна помош

Погледни видео
image Погледни видео
Сугарески: Носиме Закон за на никој во иднина да не му текне да прави дивоградби

Дамјан Варошлија

јануари 28, 2020

725

– Сметаме дека се она што во изминатиот период направивме го сторивме за на никој во иднина да не му текне да прави дивоградби, бидејќи не

Погледни видео
image Погледни видео
Сугарески: Оваа влада за разлика од онаа на Груевски гради етапно и систематски

Дамјан Варошлија

јануари 28, 2020

700

Кога ги гледаме бројките на она што се има направено во овие неколку години процентите и бројките говорат дека Коридорот 8 воопшто не е запо

Погледни видео
image Погледни видео
Андоновиќ: Неизвесна изборна година за државите од поранешна СФРЈ

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 28, 2020

608

Српскиот државен врв ноќеска на вонреден состанок расправаше за состојбата во регионот, стравувајќи од ескалација на состојбите. Но, невооби

Погледни видео