Tag: хрватска

image Погледни видео
Андоновиќ: Исходот од изборите во поранешните југословенски републики ќе ја трасира иднината на Балканот

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 27, 2020

3124

Изборна година во Западен Балкан, од пет поранешни држави на СФРЈ, дури четири избираат нови влади и парламенти. Новинарот Дејан Андоновиќ во

Погледни видео
image Погледни видео
Хрватската амбасадорка за УБ: Македонија заслужува почеток на преговорите

Дамјан Варошлија

јануари 3, 2020

445

– Хрватска на 1 јануари го презема претседателство со ЕУ. За Хрватска тоа е чест и одговорност, задача и прилика да го афирмира својот идент

Погледни видео
image Погледни видео
Победникот во Хрватска ќе зависи од неопределените и ултрадесничарите на Шкоро

Дамјан Варошлија

декември 23, 2019

345

Исходот од вечерашниот прв круг од изборите во Хрватска е последица од длабоката поделба внатре во десницата. Додека левичарите и СДП имаа ст

Погледни видео