Tag: уким

image Погледни видео
Јанкуловски за УБ: На секој вработен му е загарантирано правото да се организира во синдикат – тоа право не треба да се одземе

Дамјан Варошлија

јануари 31, 2020

3340

Секако дека ќе одговорам на неоснованите напади и обвинувања на доскорешната претседателка на Независниот академски синдикат, проф. Маја Сте

Погледни видео
image Погледни видео
Стевановиќ: Заробениот УКИМ како дел од заробена држава никогаш не се одзароби

Дамјан Варошлија

јануари 28, 2020

883

Нема законски пречки за покачување на платата од 10% како што тврди Министерството за образование и наука. За колегите да го добијат ветеното п

Погледни видео