Ознака: сјо

image Погледни видео
Седма сила: Закон за ЈО – дебатите продолжуваат, времето истекува

Дамјан Варошлија

февруари 3, 2020

4391

Закон за ЈО –  времето истекува, дебатите продолжуваат, но без посебен резултат. Уште еден обид да се направи компромис помеѓу политич

Погледни видео
image Погледни видео
Петровска за УБ: Најголем дел од предметите на СЈО одложени поради лекарски уверенија на обвинетите

Дамјан Варошлија

јануари 10, 2020

453

Реформскиот процес на кој сите се надевавме минатата година, многу бавно се движи. Тоа беше клучната пресвртница и за иднината на предметите н

Погледни видео
image Погледни видео
Јанушев во УБ: На правдата треба да и дадеме шанса

Дамјан Варошлија

јануари 8, 2020

451

– Не само за СЈО туку за целиот криминал некогаш сторен во државата, без разлика кој се огрешил, на правдата треба да и дадеме шанса во држав

Погледни видео
image Погледни видео
Јанушев во УБ: Со 80 пратеници се менува Устав – Договорот од Преспа е капитулантски

Дамјан Варошлија

јануари 8, 2020

476

– Не гледам што е тврдо во тоа да си ја браниме позицијата која што сме ја застапувале. Ние не сме Заев да изјавиме нешто па потоа да си ја пог

Погледни видео
image Погледни видео
Јанушев во УБ за Чулев и Ковачки: Не го тестиравме СДСМ – двајцата се врвни професионалци

Дамјан Варошлија

јануари 8, 2020

351

– Не гледам никаква поврзаност или тестирање спрема СДСМ или било кој во државата. Ако навистина сакаме професионалци со педигре и искуств

Погледни видео
image Погледни видео
Јанушев за УБ: Државата мора да го прекине трендот на задолжување

Дамјан Варошлија

јануари 8, 2020

407

– Една од првите обраќања на дополнителниот заменик-министер, Гордана Кочовска, во првата изјава, а и на неколку прес-конференции потенцира

Погледни видео
image Погледни видео
Јанушев за УБ: Администрацијата е камен на сопнување на сите досегашни влади – набрзо ќе ја објавиме нашата програма за дејствување

Дамјан Варошлија

јануари 8, 2020

427

„Прашањето околу администрацијата е камен на сопнување на сите досегашни влади, бидејќи сите знаеме да кажеме дека таа е преобемна, дека не ј

Погледни видео
image Погледни видео
Ристовски за УБ: Судството нема капацитет да го применува Законот за јазици според постоечката одредба

Дамјан Варошлија

декември 30, 2019

375

Осврнувајќи се на забелешките од Венецијанската комисија за Законот за јазиците, заменик-министерот за правда, Оливер Ристовски во „Утринск

Погледни видео
image Погледни видео
Ристовски за УБ: Тешко дека новиот Закон за јавно обвинителство ќе биде донесен наскоро

Дамјан Варошлија

декември 30, 2019

371

Актуелната или техничката влада има мандат да го повлече постоечкиот закон за јавно обвинителство. Но се уште нема 80 пратеници во Собранието

Погледни видео
image Погледни видео
Дувњак за УБ: Судството е колатерална штета на политиката

Дамјан Варошлија

декември 26, 2019

1057

Ја изгубија ли судиите трката со времето во бидот да пресудат и да донесат што повеќе пресуди особено каде што СЈО е од другата страна на обвин

Погледни видео