Tag: сфрј

image Погледни видео
Андоновиќ: Неизвесна изборна година за државите од поранешна СФРЈ

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 28, 2020

604

Српскиот државен врв ноќеска на вонреден состанок расправаше за состојбата во регионот, стравувајќи од ескалација на состојбите. Но, невооби

Погледни видео
image Погледни видео
Андоновиќ: Исходот од изборите во поранешните југословенски републики ќе ја трасира иднината на Балканот

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 27, 2020

3126

Изборна година во Западен Балкан, од пет поранешни држави на СФРЈ, дури четири избираат нови влади и парламенти. Новинарот Дејан Андоновиќ во

Погледни видео