Tag: судство

image Погледни видео
Тема во УБ: Мерка притвор и нејзината можна злоупотреба

Дамјан Варошлија

февруари 12, 2020

655

Премиерот во оставка Заев во декември 2017 година ќе изјави: Треба казна во правосудството за секој што згрешил пред законот и апелирам да се по

Погледни видео
image Погледни видео
Петковски: На СДСМ му требаат партнери, а не „придружни“ вокали за изборите

Дамјан Варошлија

февруари 5, 2020

3820

Законот за ЈО е камен на сопнување помеѓу двете најголеми партии кој направи и своевиден проблем во Собранието. Има и изјави дека изборите мож

Погледни видео
image Погледни видео
Лазарова Трајковска: Ветингот не е решение за македонските судови

Дамјан Варошлија

јануари 30, 2020

4171

– Не бев поканета, но беше важно да се направи јавна расправа, да се слушнат мислењата на експертите, на невладините организации, бидејќи за

Погледни видео
image Погледни видео
Дескоска: Очекувам Законот за ЈО да се донесе пред распуштање на Парламентот, ако ВМРО ДПМНЕ не покаже конструктивност тоа ќе биде политичко самоубиство за нив

Дамјан Варошлија

јануари 28, 2020

2381

Очекувам конструктивна јавна расправа и очекувам законот за јавно обвинителство да се изгласа пред распуштање на Собранието. Ова за Утрински

Погледни видео
image Погледни видео
Закон за ЈО во „Седма сила“ на Утрински брифинг

Дамјан Варошлија

јануари 27, 2020

887

По многу натегања и партиски препукувања во Собраниска процедура влегува Законот за Јавно обвинителство и почнува јавна стручна расправа по

Погледни видео
image Погледни видео
Ристовски за УБ: Притвор за обвинетите кои се на слобода, а ги одолговлекуваат случаите

Дамјан Варошлија

декември 30, 2019

367

Заменик-министерот за правда, Оливер Ристовски, зборувајќи за предизвиците во судството , каде што се одолговлекуваат разрешниците на започн

Погледни видео
image Погледни видео
Дувњак за УБ: Судството е колатерална штета на политиката

Дамјан Варошлија

декември 26, 2019

980

Ја изгубија ли судиите трката со времето во бидот да пресудат и да донесат што повеќе пресуди особено каде што СЈО е од другата страна на обвин

Погледни видео
image Погледни видео
Александар Наков: И адвокатите се винови за судијските „дубари“.

Дамјан Варошлија

декември 24, 2019

605

Луѓето изгубија доверба во правната држава а судството е на дното од своето постоење. Сите случаи на криминалот на претходната политичка елит

Погледни видео