Tag: судии

image Погледни видео
Лазарова Трајковска: Ветингот не е решение за македонските судови

Дамјан Варошлија

јануари 30, 2020

4171

– Не бев поканета, но беше важно да се направи јавна расправа, да се слушнат мислењата на експертите, на невладините организации, бидејќи за

Погледни видео
image Погледни видео
Дескоска: Очекувам Законот за ЈО да се донесе пред распуштање на Парламентот, ако ВМРО ДПМНЕ не покаже конструктивност тоа ќе биде политичко самоубиство за нив

Дамјан Варошлија

јануари 28, 2020

2381

Очекувам конструктивна јавна расправа и очекувам законот за јавно обвинителство да се изгласа пред распуштање на Собранието. Ова за Утрински

Погледни видео
image Погледни видео
Ристовски за УБ: Притвор за обвинетите кои се на слобода, а ги одолговлекуваат случаите

Дамјан Варошлија

декември 30, 2019

367

Заменик-министерот за правда, Оливер Ристовски, зборувајќи за предизвиците во судството , каде што се одолговлекуваат разрешниците на започн

Погледни видео