Tag: Србија

image Погледни видео
Шовљански за УБ: Српските власти не етикетираат како „странски платеници“ оти не им се допаѓаат темите поврзани со нив

Ивана М. Лазаревиќ

февруари 5, 2020

1807

Од самиот почеток на емитувањето на програмата на Н1, новинарите се изложени на напади и притисок.  Поинаку се третират од страна на српскит

Погледни видео
Срѓан Ѓоковиќ Погледни видео
Од дното до врвот: Годинава музеј за Ѓоковиќ

Дамјан Варошлија

февруари 3, 2020

2609

Терористичкиот напад се случи во квартот каде што јас живеам. Но бев преокупиран со други обврски па воопшто не знаев за сето тоа додека не ме

Погледни видео
image Погледни видео
Андоновиќ: Исходот од изборите во поранешните југословенски републики ќе ја трасира иднината на Балканот

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 27, 2020

3128

Изборна година во Западен Балкан, од пет поранешни држави на СФРЈ, дури четири избираат нови влади и парламенти. Новинарот Дејан Андоновиќ во

Погледни видео
image Погледни видео
Андоновиќ: САД директно се вклучува во решавањето на косовскиот проблем, обновена авиолинија Белград-Приштина

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 23, 2020

631

По дваесет години повторно е возобновена авиолинијата Белград-Приштина, а Албин Курти стана мандатор на новата влада. Дали овие два настани ј

Погледни видео