Tag: спц

image Погледни видео
Мојановски и Ѓоргевски за УБ: Преспанскиот договор создаде механизми за решавање на црковното прашање

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2020

781

Вартолемеј упати покана до МПЦ и СПЦ за решавање на афтокефалноста на МПЦ-ОА. Гости во Утрински брифинг беа професорот Мојановски и новинарот

Погледни видео
image Погледни видео
Утрински брифинг: Трамп и Путин заедно против тероризмот – Црногорската црква без амин за автокефалност

Дамјан Варошлија

декември 30, 2019

218

Руските безбедносни сили спречиле обид за терористички напад во неколку градови во Русија, меѓу кои и Санкт Петерсбург. Дојавата за евентуалн

Погледни видео
image Погледни видео
Случувањата во Црна Гора го вознемирија партијархот Иринеј

Дамјан Варошлија

декември 27, 2019

231

Српскиот патријарх Иринеј изјави дека е длабоко потресен од актуелните случувања во Црна Гора по повод законот за слобода на вероисповедта и

Погледни видео