Tag: синдикат

image Погледни видео
Јанкуловски за УБ: На секој вработен му е загарантирано правото да се организира во синдикат – тоа право не треба да се одземе

Дамјан Варошлија

јануари 31, 2020

3369

Секако дека ќе одговорам на неоснованите напади и обвинувања на доскорешната претседателка на Независниот академски синдикат, проф. Маја Сте

Погледни видео
image Погледни видео
Стевановиќ: Заробениот УКИМ како дел од заробена држава никогаш не се одзароби

Дамјан Варошлија

јануари 28, 2020

974

Нема законски пречки за покачување на платата од 10% како што тврди Министерството за образование и наука. За колегите да го добијат ветеното п

Погледни видео
image Погледни видео
Весев: Се уште не се откриени објавувачите на фотографиите, граѓаните ако имаат сомнеж да пријават во МВР, а не на социјални медиуми

Дамјан Варошлија

јануари 21, 2020

2441

Во денешниот Утрински брифин Томе Весев, потпретседател на македонски полициски синдикат, изјави дека штетата од објавување фотографии кои г

Погледни видео
image Погледни видео
Арсовска и Павловски за УБ: Владеее хаос во културата, мора да ги оствариме своите права

Дамјан Варошлија

декември 23, 2019

746

„Владеее хаос во културата, мора да ги оствариме своите права, ова не е борба за поголеми плати, ова е борба за регулирање на нашите права“, е е

Погледни видео