Tag: седма сила

image Погледни видео
Вербално сите за ЕУ и НАТО – на терен опструкции на процесот

Дамјан Варошлија

февруари 12, 2020

396

Чудна ситуација на македонската политичка сцена и особено во парламентот. Има два важни Закони кои што треба да се донесат – Законот за ЈО и

Погледни видео
image Погледни видео
Седма сила: Закон за ЈО – дебатите продолжуваат, времето истекува

Дамјан Варошлија

февруари 3, 2020

3680

Закон за ЈО –  времето истекува, дебатите продолжуваат, но без посебен резултат. Уште еден обид да се направи компромис помеѓу политич

Погледни видео
НАТО Погледни видео
Декларативно за ЕУ и НАТО – во суштина против

Дамјан Варошлија

јануари 31, 2020

2669

Во пракса како одредени структури, политички аналитичари, заговараат дека на Македонија не и треба толку НАТО. Исто велат и дека ЕУ е неправед

Погледни видео
image Погледни видео
„Седма сила“: Помалите етнички заедници нивните политички партии – колку се значајни и како дејствуваат

Дамјан Варошлија

јануари 29, 2020

3011

Во „Седма сила“ дебатираа новинарите Весна Велкова, Ненад Јовановиќ и Александра Мицоска - Митевска

Погледни видео
image Погледни видео
Закон за ЈО во „Седма сила“ на Утрински брифинг

Дамјан Варошлија

јануари 27, 2020

494

По многу натегања и партиски препукувања во Собраниска процедура влегува Законот за Јавно обвинителство и почнува јавна стручна расправа по

Погледни видео
image Погледни видео
„Седма сила“: Македонија исправена пред предизвикот да започне циклус на фер и демократски избори

Дамјан Варошлија

јануари 24, 2020

2498

Може ли конечно Македонија да стартува еден циклус на демократски избори и ќе имаме ли овој пат демократски избори. На оваа и на други теми пов

Погледни видео
image Погледни видео
Обидот за постигнување компромис и носење на законот за ЈО – тема во „Седма сила“ на УБ

Дамјан Варошлија

јануари 22, 2020

1608

Обидот за постигнување компромис и носење на законот за ЈО. Партиите во обид да најдат заедничко решение. Постои ли желба и политичка волја да

Погледни видео
image Погледни видео
Од денеска „Седма сила“ дел од Утрински брифинг

Дамјан Варошлија

јануари 20, 2020

1943

„Седма сила“ ќе биде дополнителна категорија од една мини дебата, која ќе трае не подолго од половина час. Самото име асоцира дека гости во во

Погледни видео