Tag: роми

image Погледни видео
Аваја – Роми активисти и интелектуалци кои имаат цел да ги промовираат интересите и правата на ромската заедница

Дамјан Варошлија

јануари 20, 2020

1738

Граѓанската иницијатива „Аваја“ (на македонски: доаѓаме ) е составена од млади Роми активисти и интелектуалци кои имаат цел да ги артикулира

Погледни видео
image Погледни видео
9
Изгубени семејства меѓу „чеканот и наковалната“

Дамјан Варошлија

декември 26, 2019

324

Лавиринтите на системот на свој грб веќе 20 години ги чувствува семејството Шаќири. Новинарката Менче Точи за Утрински брифинг ја раскажа прик

Погледни видео