Tag: реформи

image Погледни видео
Лазарова Трајковска: Ветингот не е решение за македонските судови

Дамјан Варошлија

јануари 30, 2020

4090

– Не бев поканета, но беше важно да се направи јавна расправа, да се слушнат мислењата на експертите, на невладините организации, бидејќи за

Погледни видео
image Погледни видео
Дескоска: Очекувам Законот за ЈО да се донесе пред распуштање на Парламентот, ако ВМРО ДПМНЕ не покаже конструктивност тоа ќе биде политичко самоубиство за нив

Дамјан Варошлија

јануари 28, 2020

2318

Очекувам конструктивна јавна расправа и очекувам законот за јавно обвинителство да се изгласа пред распуштање на Собранието. Ова за Утрински

Погледни видео
image Погледни видео
Рамчиловиќ за УБ: Да продолжиме кон она што се гледа- интеграција, стабилна и просперитетна држава

Дамјан Варошлија

јануари 27, 2020

3250

Со она што во изминатиот период и мандат кој што беше исклучително тежок, мислам дека имам што да понудам од политички аспект, но она што го одб

Погледни видео
image Погледни видео
Груевски ќе му тежи на Мицкоски и реформирањето на ВМРО-ДПМНЕ

Дамјан Варошлија

јануари 24, 2020

2817

Кои се интеракциите помеѓу бизнисот и политиката . Едни велат почнат ли избори запира бизнисот, други велат дека доколку дојде до смена на вла

Погледни видео
image Погледни видео
Димова за УБ: Да го поттикнеме потенцијалот што се наоѓа во младите

Дамјан Варошлија

јануари 8, 2020

377

„Поминавме напорна година. Оваа година ќе правиме национална стратегија за интернационализација. Искористеноста на средства во Националнат

Погледни видео
image Погледни видео
Лукаревска за УБ: Мој ДДВ ги дава очекуваните резултати

Дамјан Варошлија

декември 30, 2019

337

Постапуваме подеднакво кон сите. Дали спрема мали фирми, средни претпријатија, големи даночни обврзници е исто. Сепак големите даночни обврзн

Погледни видео
image Погледни видео
Ристовски за УБ: Притвор за обвинетите кои се на слобода, а ги одолговлекуваат случаите

Дамјан Варошлија

декември 30, 2019

337

Заменик-министерот за правда, Оливер Ристовски, зборувајќи за предизвиците во судството , каде што се одолговлекуваат разрешниците на започн

Погледни видео
image Погледни видео
Кирацовски: ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ ги кочат реформите околу изборниот процес

Дамјан Варошлија

декември 26, 2019

325

„Недоаѓањето на ВМРО-ДПМНЕ е успех. Оваа партија заедно со ДУИ ги кочи реформските процеси околу изборниот процес“, изјави за Утрински брифи

Погледни видео