Tag: проекти

image Погледни видео
Никола Наумовски: Зголемен е буџетот за култура на градските институции, не и за независната култура

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 30, 2020

658

По објавувањето на резултатите од конкурсот за проекти од областа на културата на Град Скопје, на кој се поддржани 237 независни проекти со око

Погледни видео
image Погледни видео
Манчевски за УБ: Потребна е реорганизација на целата институционална поставеност во системот

Дамјан Варошлија

јануари 24, 2020

2664

Кога ќе кажеме јавна администрација мислиме на сите вработени во јавен сектор, но тоа не е така. Јавната администрација се едвај 16.000 луѓе од си

Погледни видео