Tag: права на жените

феминизмот Погледни видео
Колку е феминизмот потребен

Дамјан Варошлија

јануари 31, 2020

3536

Аферата „Јавна соба“ го отвори прашањето го отвори прашањето колку е феминизмот потребен и секогаш актуелното – жените се секогаш жртви?

Погледни видео
image Погледни видео
Милошевска во УБ: Ова е сѐ уште мачо општество, мора да го искорениме балканското

Дамјан Варошлија

јануари 29, 2020

2830

Има некакво поместување во однос на правата на жената, но се уште има уште многу работа за жената да го добие заслужениот статус. Милошевска Пр

Погледни видео
image Погледни видео
УБ тема: 8 март да стане неработен ден и да се излезе на марш

Дамјан Варошлија

јануари 23, 2020

557

Борбата за првата на жените не се води само на 8 март, туку секој ден во годината. Гости во Утрински брифинг беа Савка Тодоровска, од Национални

Погледни видео