Tag: пивоваров

image Погледни видео
Пивоваров за УБ: Комисијата за лустрација одлучуваше без ниту еден материјален доказ – оперативецот не е Господ – се она што го пишал да е вистина!

Дамјан Варошлија

јануари 20, 2020

1972

Добар дел од оперативците немајќи начин да и ја покријат платата ќе напишат што сакаат и наведат што сакаат. Никој до денеска не кажа дека во т

Погледни видео
image Погледни видео
Пивоваров за лустрацијата: Во екс СФРЈ оперативци пишуваа оперативен материјал само за да покријат дека тој е добиен од оперативна врска

Дамјан Варошлија

јануари 20, 2020

1618

Во периодото на екс СФРЈ, тогашната УДБА, преку нејзините службеници, за да извршат одреден разговор имаше две категории на лица во Јавна безб

Погледни видео
image Погледни видео
Пивоваров во УБ: Не може разговор во кафеана со пријател да се пише и сфати како доказен материјал за утре да бидете лустрирани

Дамјан Варошлија

јануари 20, 2020

1732

Во суштина лустрацијата значи едно проветрување, прочистување, односно едно лице кое што правело зло со своето кодошење, да не дојде на некој

Погледни видео
image Погледни видео
Пивоваров во УБ: Политички циркуз е блага форма на она што се случуваше со лустрацијата

Дамјан Варошлија

јануари 20, 2020

2409

Лустрацијата е сензитивна тема за секое општество вклучително и нашето. Деновиве слушнавме многу од експерти, универзитетски професори, но с

Погледни видео
image Погледни видео
Пивоваров: Вмешан ли е Ковачки во настаните од 27 април?

Дамјан Варошлија

декември 30, 2019

1023

Пред да се поднесе одреден предлог мора да ги задржите законските компоненти односно Уставноста која во член 97 вели дека лице кое ќе се предл

Погледни видео