Tag: оскари

image Погледни видео
Екипата на„Медена земја“: Го остваривме својот сон

Ивана М. Лазаревиќ

февруари 11, 2020

3523

Авторите на „Медена земја“, Љубомир Стефанов, Тамара Котевска, Самир Љума, Фејми Даут, Атанас Георгиев и нивната хероина Атиџе Муратова, утро

Погледни видео
image Погледни видео
Ана Василевска: Ни треба повеќе филмска писменост за да го разбереме „Медена земја“

Ивана М. Лазаревиќ

февруари 5, 2020

400

Како што ни е потребна медиумска писменост за да ги разликуваме лажните од вистинските вести, исто толку ни е потребна и поголема филмска писм

Погледни видео
Владимир Ангелов за „Медена земја“ Погледни видео
Владимир Ангелов: Моите прогнози за „Медена земја“ се 2:0 за нас

Ивана М. Лазаревиќ

февруари 4, 2020

1241

Директорот на Кинотеката на Северна Македонија, Владимир Ангелов, прогнозира дека филмот „Медена земја“ ќе ги освои двете награди „Оскар“

Погледни видео
image Погледни видео
Атиџе Муратова: Кога е природен, медот е лековит

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 24, 2020

988

Погледни видео