Tag: општество

Никола Писарев за урбаните уметнички герила акции Погледни видео
Никола Писарев: Урбаните уметнички герила акции се начин да се сврти вниманието кон проблемите

Дамјан Варошлија

јануари 31, 2020

4071

Ајкули пливаа во Вардар, споменик на диазепамот во Скопје, риболовот во дупките на улиците. Ова се само дел од урбаните уметнички герила акции,

Погледни видео
Ана Фрицханд во Утрински брифинг говори за „Јавна соба“ и за општествените аномалии Погледни видео
Фрицханд: „Јавна соба“ на Телеграм не е нешто што не можеше да се очекува

Дамјан Варошлија

јануари 30, 2020

3489

Скандалозно. Она што можеше да се прочита по весниците и порталите кои пишуваа на тема „Јавна соба“ не било нешто што не можело да се очекува.

Погледни видео
image Погледни видео
Милошевска во УБ: Ова е сѐ уште мачо општество, мора да го искорениме балканското

Дамјан Варошлија

јануари 29, 2020

2830

Има некакво поместување во однос на правата на жената, но се уште има уште многу работа за жената да го добие заслужениот статус. Милошевска Пр

Погледни видео
image Погледни видео
Змијанац: Општ пад на моралните и семејните вредности

Дамјан Варошлија

јануари 28, 2020

743

Општ пад на моралните вредности и губење на семејните вредности. Губење на контакт и комуникација на родителите со децата и една слика како фу

Погледни видео
image Погледни видео
Васко Цацановски: Социјалниот центар „Дуња“ промовира солидарност и вредности што се потиснати во општеството

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 28, 2020

2095

Социјалниот центар „Дуња“ работи според вредностите што ги промовира: солидарност, почитување на животната средина, меѓусебно разбирање –

Погледни видео
image Погледни видео
Богојевски за УБ: Секоја пора во општеството е исполитизирана

Дамјан Варошлија

јануари 22, 2020

529

Секоја пора во нашето општеството е исполитизирана, Од спортист па до Атиџе, што е многу поразително. Како да се дојде до деполитизација во спо

Погледни видео
image Погледни видео
Аваја – Роми активисти и интелектуалци кои имаат цел да ги промовираат интересите и правата на ромската заедница

Дамјан Варошлија

јануари 20, 2020

1623

Граѓанската иницијатива „Аваја“ (на македонски: доаѓаме ) е составена од млади Роми активисти и интелектуалци кои имаат цел да ги артикулира

Погледни видео
image Погледни видео
Македонските потрошувачи главно се водат по цените во маркетите

Дамјан Варошлија

декември 23, 2019

483

Трета година по ред, истражувањето на агенцијата Инсајдер ИТ, за преференциите на граѓаните за користење на услугите на маркетите во државата

Погледни видео