Tag: опера

image Погледни видео
9
Билјана Јанкуловска: Проекциите на оперите и балетите во „Синеплекс“ се наш проект за душа

Ивана М. Лазаревиќ

февруари 12, 2020

1617

Киното Синеплекс во Скопје одржува проекции на познати опери и балетски претстави. Ова е дел од програмата и со тоа ја збогатува културната по

Погледни видео
image Погледни видео
8
Бисера Чадловска: Националната опера мора да има железен репертоар

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 21, 2020

802

Диригентката и директорка на Националната опера за Утрински брифинг вели дека институцијата мора да има железен репертоар за да биде успешна

Погледни видео
image Погледни видео
Премиера на операта Скендербег од композиторот Фатос Лимани

Дамјан Варошлија

декември 23, 2019

326

Вечерва во МНТ премиера на операта Скендербег од композиторот Фатос Лимани. Режисерот и главните улоги во операта се гости од Албанија. Пред 3

Погледни видео