Tag: новинарство

image Погледни видео
Шовљански за УБ: Српските власти не етикетираат како „странски платеници“ оти не им се допаѓаат темите поврзани со нив

Ивана М. Лазаревиќ

февруари 5, 2020

1808

Од самиот почеток на емитувањето на програмата на Н1, новинарите се изложени на напади и притисок.  Поинаку се третират од страна на српскит

Погледни видео
image Погледни видео
Јавниот дискурс поважен од личните препирки

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2020

1149

Влегуваме во предизборен период. Новинарите се соочени со проблем да се прави интервју со политичари а да не се навлага во оние пропангадисти

Погледни видео
image Погледни видео
Тема во УБ: Зачестеното насилството врз новинарите

Дамјан Варошлија

јануари 13, 2020

513

Ѕвездан Георгиевски во колумната „Новинарството како боксерска вреќа“ вели вака: Како да им објасниш на насилниците дека ударот врз медиуми

Погледни видео
image Погледни видео
Антоновски: Направивме реформи, МИА работи според сите новинарски стандарди

Дамјан Варошлија

јануари 10, 2020

632

– Задоволни сме од она што го направивме во овие две и пол години. Направивме реформа во квалитет и во квантитет. Оставени сме да работиме сп

Погледни видео
image Погледни видео
Дерала во УБ: Присуството на валканата пропаганда и говорот на омраза секојдневно растат

Дамјан Варошлија

јануари 10, 2020

510

Очигледно е дека говорот на омраза но и другите форми на валкана и црна пропаганда се многу присутни и нивното присуство секојдневно расте. Ни

Погледни видео
image Погледни видео
Димитровски – Жоро: Мојата партиска функција е неспоива со новинарството

Дамјан Варошлија

декември 23, 2019

481

Во телефонски разговор за „Утрински брифинг“ генералниот секретар на Демократскиот сојуз Зоран Димитровски изјави дека партијата е подгот

Погледни видео