Tag: новинари

image Погледни видео
„Седма сила“: Помалите етнички заедници нивните политички партии – колку се значајни и како дејствуваат

Дамјан Варошлија

јануари 29, 2020

3408

Во „Седма сила“ дебатираа новинарите Весна Велкова, Ненад Јовановиќ и Александра Мицоска - Митевска

Погледни видео
image Погледни видео
„Седма сила“: Македонија исправена пред предизвикот да започне циклус на фер и демократски избори

Дамјан Варошлија

јануари 24, 2020

2773

Може ли конечно Македонија да стартува еден циклус на демократски избори и ќе имаме ли овој пат демократски избори. На оваа и на други теми пов

Погледни видео
image Погледни видео
Обидот за постигнување компромис и носење на законот за ЈО – тема во „Седма сила“ на УБ

Дамјан Варошлија

јануари 22, 2020

2240

Обидот за постигнување компромис и носење на законот за ЈО. Партиите во обид да најдат заедничко решение. Постои ли желба и политичка волја да

Погледни видео
image Погледни видео
Тема во УБ: Зачестеното насилството врз новинарите

Дамјан Варошлија

јануари 13, 2020

510

Ѕвездан Георгиевски во колумната „Новинарството како боксерска вреќа“ вели вака: Како да им објасниш на насилниците дека ударот врз медиуми

Погледни видео
image Погледни видео
Дерала во УБ: Присуството на валканата пропаганда и говорот на омраза секојдневно растат

Дамјан Варошлија

јануари 10, 2020

506

Очигледно е дека говорот на омраза но и другите форми на валкана и црна пропаганда се многу присутни и нивното присуство секојдневно расте. Ни

Погледни видео