Tag: мкц

image Погледни видео
Екипата на„Медена земја“: Го остваривме својот сон

Ивана М. Лазаревиќ

февруари 11, 2020

3524

Авторите на „Медена земја“, Љубомир Стефанов, Тамара Котевска, Самир Љума, Фејми Даут, Атанас Георгиев и нивната хероина Атиџе Муратова, утро

Погледни видео
image Погледни видео
Ана Василевска: Ни треба повеќе филмска писменост за да го разбереме „Медена земја“

Ивана М. Лазаревиќ

февруари 5, 2020

402

Како што ни е потребна медиумска писменост за да ги разликуваме лажните од вистинските вести, исто толку ни е потребна и поголема филмска писм

Погледни видео
image Погледни видео
Николовски за УБ: МКЦ го прославува роденденот на уметноста

Дамјан Варошлија

јануари 17, 2020

353

– Го славиме роденденот на уметноста. Тоа е светски ден на одбележување на уметноста. Ќе одбележиме со мултимедијална програма која започн

Погледни видео
image Погледни видео
Загрижувачки се намалува читателската публика, но важно е да се негува

Дамјан Варошлија

декември 24, 2019

229

Никола Гелевски гостин во Утрински брифинг

Погледни видео