Tag: медена земја

Прокопиев Погледни видео
Александар Прокопиев: На писателите им треба слобода, не кланови и поделби

Ивана М. Лазаревиќ

февруари 25, 2020

1271

Писателот Александар Прокопиев во Утрински брифинг на Слободен печат зборуваше за својата најнова книга „222 антиупатства за лична употреба (

Погледни видео
image Погледни видео
Екипата на„Медена земја“: Го остваривме својот сон

Ивана М. Лазаревиќ

февруари 11, 2020

3891

Авторите на „Медена земја“, Љубомир Стефанов, Тамара Котевска, Самир Љума, Фејми Даут, Атанас Георгиев и нивната хероина Атиџе Муратова, утро

Погледни видео
image Погледни видео
Ана Василевска: Ни треба повеќе филмска писменост за да го разбереме „Медена земја“

Ивана М. Лазаревиќ

февруари 5, 2020

859

Како што ни е потребна медиумска писменост за да ги разликуваме лажните од вистинските вести, исто толку ни е потребна и поголема филмска писм

Погледни видео
Владимир Ангелов за „Медена земја“ Погледни видео
Владимир Ангелов: Моите прогнози за „Медена земја“ се 2:0 за нас

Ивана М. Лазаревиќ

февруари 4, 2020

1690

Директорот на Кинотеката на Северна Македонија, Владимир Ангелов, прогнозира дека филмот „Медена земја“ ќе ги освои двете награди „Оскар“

Погледни видео
image Погледни видео
Атиџе Муратова: Кога е природен, медот е лековит

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 24, 2020

1425

Погледни видео
image Погледни видео
Постои ли опасност Атиџе да биде искористена во партиска пропаганда – Хасан во УБ

Дамјан Варошлија

јануари 21, 2020

633

Министерот без ресор за привлекување странски инвестиции во македонската влада, Елвин Хасан помина 36 километри пеш за да се сретне со Атиџе М

Погледни видео
image Погледни видео
Сунчица Уневска: „Медена земја“ и Атиџе ги освојуваат луѓето со својата позитивна порака, треба да ни бидат пример

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 20, 2020

915

Универзалната порака на документарниот филм „Медена земја“ и Атиџе пренесуваат важна и универзална позитивна порака, која ја разбираат луѓ

Погледни видео
image Погледни видео
„Медена земја“ ќе освои Оскар, тоа е сигурно!

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2020

868

Филмскиот критичар Владо Галевски прогнозира дека документарниот филм „Медена земја“кој е номиниран за Оскар во две категории, ќе добие бар

Погледни видео