Tag: лустрација

image Погледни видео
Положани за УБ: Во Собранието седат импотентни политички преставници на Албанците

Дамјан Варошлија

јануари 21, 2020

2391

Во Собранието е доставена инцијатива за укинување на законот за лустрација. Партијата ДУИ го услови нивниот глас со обесштетување на политич

Погледни видео
image Погледни видео
Пивоваров за УБ: Комисијата за лустрација одлучуваше без ниту еден материјален доказ – оперативецот не е Господ – се она што го пишал да е вистина!

Дамјан Варошлија

јануари 20, 2020

1976

Добар дел од оперативците немајќи начин да и ја покријат платата ќе напишат што сакаат и наведат што сакаат. Никој до денеска не кажа дека во т

Погледни видео
image Погледни видео
Пивоваров за лустрацијата: Во екс СФРЈ оперативци пишуваа оперативен материјал само за да покријат дека тој е добиен од оперативна врска

Дамјан Варошлија

јануари 20, 2020

1622

Во периодото на екс СФРЈ, тогашната УДБА, преку нејзините службеници, за да извршат одреден разговор имаше две категории на лица во Јавна безб

Погледни видео
image Погледни видео
Пивоваров во УБ: Не може разговор во кафеана со пријател да се пише и сфати како доказен материјал за утре да бидете лустрирани

Дамјан Варошлија

јануари 20, 2020

1737

Во суштина лустрацијата значи едно проветрување, прочистување, односно едно лице кое што правело зло со своето кодошење, да не дојде на некој

Погледни видео
image Погледни видео
Пивоваров во УБ: Политички циркуз е блага форма на она што се случуваше со лустрацијата

Дамјан Варошлија

јануари 20, 2020

2412

Лустрацијата е сензитивна тема за секое општество вклучително и нашето. Деновиве слушнавме многу од експерти, универзитетски професори, но с

Погледни видео
image Погледни видео
Ивановски за УБ: Итно да се укине лустрацијата, а лустраторите да си понесат одговорност

Дамјан Варошлија

јануари 15, 2020

1284

Бев во шок кога ја слушнав одлуката дека сум лустриран во 2010 година – вели за Утрински брифинг, поранешниот претседател на Уставниот суд Тр

Погледни видео
image Погледни видео
Исмаил за УБ: Конечно ослободување од окупаторот и бандата која што 11 години ја имаше окупирано земјата

Дамјан Варошлија

декември 26, 2019

381

Владата донесе предлог закон со кој се осудиува целиот процес на лустрација. Со овој закон се предвидува и обесштетување односно компензирањ

Погледни видео