Tag: литература

Јовковска за „Булимично читање“ низ социјалните мрежи и ефектот врз книгата Погледни видео
Ана Јовковска: „Булимичното читање“ на социјалните мрежи ги изеде книгите

Ивана М. Лазаревиќ

февруари 3, 2020

1387

„Сакам значи постојам“ е третата по ред книга на Ана Јовковска, која ќе биде промовирана во среда (5 февруари). Таа вели дека нејзината нова кн

Погледни видео
image Погледни видео
7
Ангела Стојановска, Христијан Поп Симонов: Аудио книгите ќе ја вратат навиката да се чита

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 27, 2020

432

„Самоглас“ е првата платформа во земјата за аудио книги, чии автори, актерите Ангела Стојановска и Христијан Поп Симонов за УБ рекоа дека осв

Погледни видео
image Погледни видео
Билјана Црвенковска: Денешните деца не сакаат да читаат зашто книгите се застарени

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 22, 2020

940

Книгите за деца се’ уште се несоодветни и затоа децата не сакаат да ги читаат, вели писателката Билјана Црвенковска. „Модерните книги за дене

Погледни видео