Tag: косово

image Погледни видео
Курти седнува на жешкото столче

Дамјан Варошлија

февруари 3, 2020

3312

4,5 месеци после вонредните избори двете партии Самоопределување на Албин Курти и Демократскиот сојуз на Косово на Иса Мустафа целиот овој

Погледни видео
image Погледни видео
Советникот Курти за УБ: ДСК не уценува, но нема да попуштиме за се

Дамјан Варошлија

јануари 31, 2020

2695

Новинарот Насер Селмани направи неколку интервјуа, во ксоовската престолнина

Погледни видео
image Погледни видео
Андоновски: Без оглед на етничка припадност, сите достоинствено да навиваме за Македонија

Дамјан Варошлија

јануари 29, 2020

3359

26 март на арената Тодор Проески се игра натпреварот Македонија – Косово. Исклучително важен. За УЕФА нема импровизација. Ова е единствената

Погледни видео
image Погледни видео
Андоновиќ: САД директно се вклучува во решавањето на косовскиот проблем, обновена авиолинија Белград-Приштина

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 23, 2020

364

По дваесет години повторно е возобновена авиолинијата Белград-Приштина, а Албин Курти стана мандатор на новата влада. Дали овие два настани ј

Погледни видео
image Погледни видео
Синани за УБ: Во Косово се случува тивка политичка револуција во политичкиот менталитетот

Дамјан Варошлија

јануари 21, 2020

328

Косово три месеци не може да формира Влада. Победникот на овие избори, движењето за Самоопределување разговара со ДС на Косово но никако да се

Погледни видео
image Погледни видео
8
Анализа на „Утрински брифинг“: Нема договор за Влада во Косово, не се исклучуваат нови избори

Дамјан Варошлија

декември 26, 2019

206

Новинарите Александар Чомовски и Дејан Андоновиќ на „Утрински брифинг“ на Слободен печат ја анализираа политичката состојба и неможноста з

Погледни видео