Tag: корупција

image Погледни видео
Ѓурчевски во УБ го разоткри криминалот во ФФМ

Дамјан Варошлија

јануари 23, 2020

1346

Велат каде се парите таму е криминалот, барем што се однесува на македонската транзиција и пост транзиција. Она што многумина сметаат дека е ф

Погледни видео
image Погледни видео
Ивановска за УБ: Детектирани се слабите точки и „финтите“ како се злоупотребува дискреционото право

Дамјан Варошлија

јануари 23, 2020

2571

Работиме, максимално транспарентно. Во изработката се вклучени многу институции каде што е детектиран проблемот со коупцијата. Вклучени се и

Погледни видео
image Погледни видео
Танасоски за УБ: Не влегува опасен отпад

Дамјан Варошлија

јануари 22, 2020

2523

– Царинската декларација, товарниот лист е клучно за цариникот. Во систем се одлучува на каков канал ќе оди. За одреден вид на стоки како што

Погледни видео
image Погледни видео
Голубовска за УБ: Царината е корумпирана, секаков отпад може да влезе во земјава

Дамјан Варошлија

јануари 16, 2020

1941

Европските ревизори јасно кажаа колку се фрапантни бројките, но нашиот системски проблем е што немаме податоци на локално ниво, ние не знаеме

Погледни видео