Tag: компании

image Погледни видео
Деспотовски: Целта е Фондот за иновации од државен да стане инвестициски фонд по примерот на Израел

Дамјан Варошлија

јануари 28, 2020

538

Над две децении во државава се зборуваше за поддршка на мали и средни претпријатија, но само зборувавме. Ние решивме нешто да направиме и зато

Погледни видео
image Погледни видео
Арсовска за УБ: Потребна е итна реформа – немањето на функционален систем ги брка компаниите од Македонија

Дамјан Варошлија

декември 26, 2019

349

Бизнисот бара да се формира Унифициран регистар, каде ќе се избегнат двојните плаќања и ќе се добијат унифицирани цени. Парафискалните давачк

Погледни видео