Tag: книга

image Погледни видео
7
Завршен ден на Саемот на книга

Виктор Теофиловски

септември 15, 2020

86

Погледни видео
Прокопиев Погледни видео
Александар Прокопиев: На писателите им треба слобода, не кланови и поделби

Ивана М. Лазаревиќ

февруари 25, 2020

605

Писателот Александар Прокопиев во Утрински брифинг на Слободен печат зборуваше за својата најнова книга „222 антиупатства за лична употреба (

Погледни видео
image Погледни видео
Петар Андоновски: Министерството за култура нема критериуми кога ги доделува средствата за издаваштво

Ивана М. Лазаревиќ

февруари 17, 2020

4006

Петар Андоновски е млад писател, добитник на наградата „Роман на годината“ (2016) кој реагира на начинот и висината на средствата што ги доделу

Погледни видео
image Погледни видео
Румена Бужаровска: Претставата „Мојот маж“ е како збирка раскази на сцена

Ивана М. Лазаревиќ

февруари 13, 2020

1445

Писателката Румена Бужаровска според чијашто збирка раскази „Мојот маж“, режисерката Нела Витошевиќ во Драмскиот театар ја постави истоиме

Погледни видео
Јовковска за „Булимично читање“ низ социјалните мрежи и ефектот врз книгата Погледни видео
Ана Јовковска: „Булимичното читање“ на социјалните мрежи ги изеде книгите

Ивана М. Лазаревиќ

февруари 3, 2020

1387

„Сакам значи постојам“ е третата по ред книга на Ана Јовковска, која ќе биде промовирана во среда (5 февруари). Таа вели дека нејзината нова кн

Погледни видео
image Погледни видео
Загрижувачки се намалува читателската публика, но важно е да се негува

Дамјан Варошлија

декември 24, 2019

248

Никола Гелевски гостин во Утрински брифинг

Погледни видео