Tag: инвестиции

image Погледни видео
Деспотовски: Целта е Фондот за иновации од државен да стане инвестициски фонд по примерот на Израел

Дамјан Варошлија

јануари 28, 2020

538

Над две децении во државава се зборуваше за поддршка на мали и средни претпријатија, но само зборувавме. Ние решивме нешто да направиме и зато

Погледни видео
image Погледни видео
Шефот на кретивниот тим на ВМРО-ДПМНЕ соопшти дека изборната платформа е подготвена и деновиве ќе биде промовирана

Дамјан Варошлија

јануари 27, 2020

3399

На која економска, финансиска реалност сме имуни? На оваа, на светската, зошто кога сме имуни на домашната велиме дека не чини, а кога сме имуни

Погледни видео
image Погледни видео
Груевски ќе му тежи на Мицкоски и реформирањето на ВМРО-ДПМНЕ

Дамјан Варошлија

јануари 24, 2020

2817

Кои се интеракциите помеѓу бизнисот и политиката . Едни велат почнат ли избори запира бизнисот, други велат дека доколку дојде до смена на вла

Погледни видео
image Погледни видео
Гарванлиева за УБ: Економскиот трошок од нереализираните капитални инвестиции знчи намалена конкурентност

Дамјан Варошлија

јануари 15, 2020

525

Нереализацијата на капиталните инвестиции не е нешто ново во Македонија. Повеќе од една деценија она што го планираме со годишните буџети, то

Погледни видео
image Погледни видео
Рафајловски за УБ: Државата да ја остави бизниз заедницата на мир

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2020

625

Професорот Горан Рафајловски, консултант, стопанственик и повеќе години на раководни коморски функции, за Утрински брифинг вели дека овие из

Погледни видео
image Погледни видео
Зиков во УБ: Македонската економија сака да биде динамична и на неа и требаат пари

Дамјан Варошлија

јануари 9, 2020

457

– Македонската економија сака да биде динамична и на неа и требаат пари. Тука ние не треба да имаме проблем. Битно е задолжување за што ќе го

Погледни видео
image Погледни видео
Исеини за УБ: Не е е лош државниот интервенционализам, но имаме одредени резерви дали е тоа како што треба

Дамјан Варошлија

јануари 8, 2020

375

„Субвенциите не се некоја лоша работа. Тие се применуваат секаде во светот. Но треба да се преиспитува секој модел на субвенции, односно дали

Погледни видео