Ознака: закон

image Погледни видео
Граѓаните индиректни жртви во директната мала „војна“ помеѓу телевизиите и кабловските оператори

Дамјан Варошлија

февруари 27, 2020

3119

Деновиве во Македонија кога е во прашање јавниот дискурс како да има една мала „војна“ помеѓу телевизиите и кабловските оператори. Влезени с

Погледни видео
Лончар-Велкова Погледни видео
Лончар-Велкова: Ни недостига култура и едукација за одржлива потрошувачка

Ивана М. Лазаревиќ

февруари 3, 2020

1529

Европската правна рамка е во голема мера имплементирана во Македонија. Сепак кога се работи за заштита на животната средина преку потрошувач

Погледни видео
image Погледни видео
Стевановиќ: Заробениот УКИМ како дел од заробена држава никогаш не се одзароби

Дамјан Варошлија

јануари 28, 2020

1189

Нема законски пречки за покачување на платата од 10% како што тврди Министерството за образование и наука. За колегите да го добијат ветеното п

Погледни видео
image Погледни видео
Дескоска: Очекувам Законот за ЈО да се донесе пред распуштање на Парламентот, ако ВМРО ДПМНЕ не покаже конструктивност тоа ќе биде политичко самоубиство за нив

Дамјан Варошлија

јануари 28, 2020

2487

Очекувам конструктивна јавна расправа и очекувам законот за јавно обвинителство да се изгласа пред распуштање на Собранието. Ова за Утрински

Погледни видео
image Погледни видео
Закон за ЈО во „Седма сила“ на Утрински брифинг

Дамјан Варошлија

јануари 27, 2020

1001

По многу натегања и партиски препукувања во Собраниска процедура влегува Законот за Јавно обвинителство и почнува јавна стручна расправа по

Погледни видео
image Погледни видео
Чадиковски за УБ: Без силен МРТВ ќе нема медиумски реформи

Дамјан Варошлија

јануари 27, 2020

3670

–Го спориме конкурсот за избор на нови члеови на надзорниот одбор, бидејќи се доносува во некои услови кои се најблагоречено нелегитимни, п

Погледни видео
image Погледни видео
Манчевски за УБ: Потребна е реорганизација на целата институционална поставеност во системот

Дамјан Варошлија

јануари 24, 2020

2769

Кога ќе кажеме јавна администрација мислиме на сите вработени во јавен сектор, но тоа не е така. Јавната администрација се едвај 16.000 луѓе од си

Погледни видео
image Погледни видео
Џафери за УБ: Проблемот во функционирањето на внатрешното обезбедување е во дуализмот на наредбодавните овластувања кои што ги има претседателот на Собранието и министерот за внатрешни работи

Дамјан Варошлија

јануари 17, 2020

1780

Ние скоро две години работиме со Владата и двете министерства. Намерата не е ние да докажуваме дека сме апсолутно издвоени од целиот систем, т

Погледни видео
image Погледни видео
Глигорова за УБ: Законски измени за наплата на долговите за социјално ранливите категории ќе важат и за предметите кои што веќе се започнати

Дамјан Варошлија

јануари 17, 2020

1400

Делумно барањата на невладините организации се прифатени. Исто така, делумно сме и ние и граѓаните задоволни од она наше барање што ќе биде им

Погледни видео
image Погледни видео
Маричиќ контра Андоновски: Помалку политика во изборот на ЈО

Дамјан Варошлија

јануари 17, 2020

2083

Вархеји започнува абмициозно со јасна цел и план е заклучок на двајцата соговорници во Утрински брифинг, Стефан Андоновски советник за надво

Погледни видео