Tag: закон за одбрана

image Погледни видео
Старова за УБ: Блокирањето на Законот за одбрана е предизборен маркетиншки трик

Дамјан Варошлија

јануари 16, 2020

1075

–Нашите првични намери се за што ќе се заложиме овој период што преостанува. Сметам дека не беше доволно испопуларизирано нашето учество в

Погледни видео
image Погледни видео
Локвенец за УБ: Апсурден е предлогот на опозицијата да се намалат ингеренциите на Комисијата за надзор врз следење на комуникациите

Дамјан Варошлија

јануари 13, 2020

905

– Во овој момент законот кој е во функција предвидува претставка и секој граѓанин како сомнеж за незаконско следење на неговите комуникаци

Погледни видео
image Погледни видео
Локвенец за УБ: Лицемериeто на ВМРО-ДПМНЕ го блокира Законот за одбрана

Дамјан Варошлија

јануари 13, 2020

551

Овој закон за одбрана кој го имаме во Собранието е закон кој го усогласува нашето за конодавтство спрема конституцијата на НАТО алијансата. Г

Погледни видео
image Погледни видео
Шекеринска во УБ: Успешни избори се битни за иднината на државата

Дамјан Варошлија

јануари 9, 2020

297

Успешни избори за иднината на државата. А тоа значи политиката која го донесе НАТО и ја доближи ЕУ, која обезбеди повисоки плати и која направи

Погледни видео
image Погледни видео
9
Шекеринска во УБ: Се држиме до транспарентноста и по цена да изгубиме политички поени

Дамјан Варошлија

јануари 9, 2020

263

– Сите ние сме луѓе кои чувствуваме обврска кон државата. Имавме конструктивна седница, каде главно се разговараше за потребите на граѓани

Погледни видео
image Погледни видео
Шекеринска за УБ: Не ја елиминираме опасноста од радикализирани структури – спремни сме веднаш да реагираме

Дамјан Варошлија

јануари 9, 2020

349

– Најголем дел од земјите не ги повлекоа војниците. Само ги преместија од Ирак во Кувајт, со план дека тоа е само времено. Мисијата во Ирак е

Погледни видео