Tag: закон за лустрација

image Погледни видео
Положани за УБ: Во Собранието седат импотентни политички преставници на Албанците

Дамјан Варошлија

јануари 21, 2020

2315

Во Собранието е доставена инцијатива за укинување на законот за лустрација. Партијата ДУИ го услови нивниот глас со обесштетување на политич

Погледни видео
image Погледни видео
Ивановски за УБ: Итно да се укине лустрацијата, а лустраторите да си понесат одговорност

Дамјан Варошлија

јануари 15, 2020

1205

Бев во шок кога ја слушнав одлуката дека сум лустриран во 2010 година – вели за Утрински брифинг, поранешниот претседател на Уставниот суд Тр

Погледни видео
image Погледни видео
Исмаил за УБ: Конечно ослободување од окупаторот и бандата која што 11 години ја имаше окупирано земјата

Дамјан Варошлија

декември 26, 2019

345

Владата донесе предлог закон со кој се осудиува целиот процес на лустрација. Со овој закон се предвидува и обесштетување односно компензирањ

Погледни видео