Tag: закони

image Погледни видео
Стевановиќ: Заробениот УКИМ како дел од заробена држава никогаш не се одзароби

Дамјан Варошлија

јануари 28, 2020

490

Нема законски пречки за покачување на платата од 10% како што тврди Министерството за образование и наука. За колегите да го добијат ветеното п

Погледни видео
image Погледни видео
Чадиковски за УБ: Без силен МРТВ ќе нема медиумски реформи

Дамјан Варошлија

јануари 27, 2020

3163

–Го спориме конкурсот за избор на нови члеови на надзорниот одбор, бидејќи се доносува во некои услови кои се најблагоречено нелегитимни, п

Погледни видео
image Погледни видео
Јанушев во УБ: На правдата треба да и дадеме шанса

Дамјан Варошлија

јануари 8, 2020

249

– Не само за СЈО туку за целиот криминал некогаш сторен во државата, без разлика кој се огрешил, на правдата треба да и дадеме шанса во држав

Погледни видео
image Погледни видео
Јанушев во УБ: Со 80 пратеници се менува Устав – Договорот од Преспа е капитулантски

Дамјан Варошлија

јануари 8, 2020

285

– Не гледам што е тврдо во тоа да си ја браниме позицијата која што сме ја застапувале. Ние не сме Заев да изјавиме нешто па потоа да си ја пог

Погледни видео
image Погледни видео
Јанушев во УБ за Чулев и Ковачки: Не го тестиравме СДСМ – двајцата се врвни професионалци

Дамјан Варошлија

јануари 8, 2020

188

– Не гледам никаква поврзаност или тестирање спрема СДСМ или било кој во државата. Ако навистина сакаме професионалци со педигре и искуств

Погледни видео
image Погледни видео
Јанушев за УБ: Државата мора да го прекине трендот на задолжување

Дамјан Варошлија

јануари 8, 2020

216

– Една од првите обраќања на дополнителниот заменик-министер, Гордана Кочовска, во првата изјава, а и на неколку прес-конференции потенцира

Погледни видео
image Погледни видео
Јанушев за УБ: Администрацијата е камен на сопнување на сите досегашни влади – набрзо ќе ја објавиме нашата програма за дејствување

Дамјан Варошлија

јануари 8, 2020

250

„Прашањето околу администрацијата е камен на сопнување на сите досегашни влади, бидејќи сите знаеме да кажеме дека таа е преобемна, дека не ј

Погледни видео