Tag: еу

image Погледни видео
Колев за УБ: Бугари се етаблирани и во ВМРО-ДПМНЕ и во СДСМ

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2020

1375

За да има кавга се потребни двајца. Не може човек да се скара сам со себе си. За да постојат тие кавги меѓу Скопје и Софија, многу често се налива

Погледни видео
image Погледни видео
Шекеринска во УБ: Успешни избори се битни за иднината на државата

Дамјан Варошлија

јануари 9, 2020

316

Успешни избори за иднината на државата. А тоа значи политиката која го донесе НАТО и ја доближи ЕУ, која обезбеди повисоки плати и која направи

Погледни видео
image Погледни видео
9
Шекеринска во УБ: Се држиме до транспарентноста и по цена да изгубиме политички поени

Дамјан Варошлија

јануари 9, 2020

287

– Сите ние сме луѓе кои чувствуваме обврска кон државата. Имавме конструктивна седница, каде главно се разговараше за потребите на граѓани

Погледни видео
image Погледни видео
Шекеринска за УБ: Не ја елиминираме опасноста од радикализирани структури – спремни сме веднаш да реагираме

Дамјан Варошлија

јануари 9, 2020

361

– Најголем дел од земјите не ги повлекоа војниците. Само ги преместија од Ирак во Кувајт, со план дека тоа е само времено. Мисијата во Ирак е

Погледни видео
image Погледни видео
Хрватската амбасадорка за УБ: Македонија заслужува почеток на преговорите

Дамјан Варошлија

јануари 3, 2020

426

– Хрватска на 1 јануари го презема претседателство со ЕУ. За Хрватска тоа е чест и одговорност, задача и прилика да го афирмира својот идент

Погледни видео
image Погледни видео
Димитров: Мицковски е нечесен кон Македонскиот народ

Дамјан Варошлија

декември 31, 2019

673

Во надворешните работи, успешна година. На прагот сме на членство во НАТО. За прв пат беве на масата на најмоќниот сојуз во светот. Со ЕУ направ

Погледни видео
image Погледни видео
4
Османи: Европската комисија е против ревидирање на законот за јазиците

Дамјан Варошлија

декември 26, 2019

329

Вицепремиерот за европски прашања, Бујар Османи, тврди дека ставот на Европската комисија е дека Законот за јазиците не треба да се ревидира и

Погледни видео
image Погледни видео
Арифи: Рамковниот, Преспанскиот и Договорот со Бугарија се стожерни и меѓународно признати

Дамјан Варошлија

декември 23, 2019

369

„Рамковниот, Преспанскиот и Договорот со Бугарија се стожерни и меѓународно признати. Тие и овозможија на Македонија да постигне внатрешна с

Погледни видео