Tag: економија

image Погледни видео
Петрески: Без државни стратегии, без разлика кој е на власт, граѓаните не можат да планираат долгорочно

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 31, 2020

3282

Не се изненадувачки резултатите од најновото истражување за јавната перцепција на „Finance think“ кои покажуваат дека граѓаните посакуваат функц

Погледни видео
image Погледни видео
Јовановиќ: Растот на платите мора да продолжи – перверзен е податокот дека македонските компании се најпрофитаблни во Европа

Дамјан Варошлија

јануари 29, 2020

4017

Профитите на компаниите во оваа држава се повисоки од платите на работниците. Tоа е една перверзна ситуација која не им годи на никого освен на

Погледни видео
image Погледни видео
Рафајловски за УБ: Државата да ја остави бизниз заедницата на мир

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2020

700

Професорот Горан Рафајловски, консултант, стопанственик и повеќе години на раководни коморски функции, за Утрински брифинг вели дека овие из

Погледни видео
image Погледни видео
Зиков во УБ: Македонската економија сака да биде динамична и на неа и требаат пари

Дамјан Варошлија

јануари 9, 2020

486

– Македонската економија сака да биде динамична и на неа и требаат пари. Тука ние не треба да имаме проблем. Битно е задолжување за што ќе го

Погледни видео