Tag: екологија

image Погледни видео
Морачанин: Имаме голем напредок, но кадрите кои што вршат инспекции се недоволно стручни

Дамјан Варошлија

февруари 12, 2020

606

По поканата јавно презентирана од страна на СДСМ, ЦО на ДОМ одлучи да разговара и по преговорите да го информираме ЦО за да ја донесеме конечна

Погледни видео
image Погледни видео
Скопски агол: Скопјани не ги почитуваат препораките на градот – не користат бесплатен јавен превоз

Дамјан Варошлија

јануари 29, 2020

3593

Скопјани не ја користат една од пакетот мерки на градот – бесплатниот превоз. Извештаите говорат дека не се зголемуваа свесноста за корист

Погледни видео
image Погледни видео
Ивановски за УБ: Досегашниот економски модел генерира економски раст, но притоа еколошки загадува – нужна е промена

Дамјан Варошлија

јануари 22, 2020

2965

Одамна отпадот во светот не е загуба, напротив станува вносен бизнис. Светото се соочува со две контраверзи на својот развој. Затоа во Давос се

Погледни видео
image Погледни видео
Драганов за УБ: Она што се говори во Давос не е ништо ново, потребно е менување на свеста

Дамјан Варошлија

јануари 22, 2020

974

Во 2007 година на ораторската манфистеција „Иво Пухан“ на Правниот факултет, Мирослав Драганов говореше за стаклена градина. Колку за овие год

Погледни видео
image Погледни видео
Танасоски за УБ: Не влегува опасен отпад

Дамјан Варошлија

јануари 22, 2020

2491

– Царинската декларација, товарниот лист е клучно за цариникот. Во систем се одлучува на каков канал ќе оди. За одреден вид на стоки како што

Погледни видео
image Погледни видео
Таравари: Загадувањето на Гостивар е петпати помало, едниот апарат е расипан

Дамјан Варошлија

јануари 22, 2020

2366

– За среќа во во Гостивар имаме повеќе мерачи за загадување на воздух. Едниот е оној што покажува 982 пм кој е околу 1.000 метри до општинската з

Погледни видео
image Погледни видео
Адеми за УБ: До мај чист колекторски систем кој нема да го загадува Охридското езеро

Дамјан Варошлија

јануари 9, 2020

552

– После Баку до денес голем дел од препораките имаме реализирани. Прво што направивме е што го укинавме проектот за ски центар на Галичица.

Погледни видео
image Погледни видео
Мазнева: Со зголемена свест и казнена политика до отстранување на пластичните кеси

Дамјан Варошлија

декември 24, 2019

387

Развивањето на колективната свест е клучниот сегмент за намалување на употребата на пластичните кеси, но секако измените во Законот за управ

Погледни видео
image Погледни видео
За каква иднина учиме – Се разбуди еколошката свест кај младината

Дамјан Варошлија

декември 23, 2019

427

Охрабрувачки и надежно е тоа што се рабуди еколошката свест кај младината во земјава – вели активистот Антонио Јовановски од организација

Погледни видео