Tag: еврообврзница

image Погледни видео
Симоновска за УБ: Оваа година следуваат 703 милиони евра отплата на долгови

Дамјан Варошлија

јануари 21, 2020

3404

Вкупното задолжување на државата со досегашните 6 еврообврзници достигнува 1,7 милијарди евра задолженост кај странските кредитори. Стигнува

Погледни видео
image Погледни видео
Ангеловска за Утрински брифинг: Македонија ќе понуди нова еврообврзница за старите долгови

Дамјан Варошлија

јануари 10, 2020

463

– Во однос на домашното задолжување – државните хартии од вредност кои што доспеваат се запишуваат по значително пониски стапки, односн

Погледни видео
image Погледни видео
Ангеловска за УБ: Го стабилизиравме Пензискиот фонд – една од клучните алки за нашата економија

Дамјан Варошлија

јануари 10, 2020

427

– Приходите од придонесите во претходната година пораснаа за 10 проценти, што е резултат не само на оние 0,4 проценти кои што се слеваат во пен

Погледни видео
image Погледни видео
Ангеловска за УБ: Со транспарентноста овозможивме граѓаните да можат да следат каде се троши секој денар

Дамјан Варошлија

јануари 10, 2020

377

Откако сум дојдена на фунцијата вратите за јавноста се значително отворени. Граѓаните треба да знаат каде оди секој денар. Ги отворивме за пре

Погледни видео