Tag: дуи

image Погледни видео
Измени на законот за игри на среќа – објектите сосема да се тргнат од населените места

Дамјан Варошлија

февруари 12, 2020

657

Главните измени на законот се во насока на одалечување на сите тие објекти надвор од населените места. Прераспределување на тие средства кои

Погледни видео
image Погледни видео
Положани за УБ: Во Собранието седат импотентни политички преставници на Албанците

Дамјан Варошлија

јануари 21, 2020

2391

Во Собранието е доставена инцијатива за укинување на законот за лустрација. Партијата ДУИ го услови нивниот глас со обесштетување на политич

Погледни видео
image Погледни видео
Заев за УБ: Соработка со ДУИ е добра иако не сум сосема задоволен

Дамјан Варошлија

јануари 3, 2020

397

– Соработка со ДУИ е добра иако не сум сосема задоволен. СДСМ со стратегијата едно општество за сите, отвори поширока платформа за коалицир

Погледни видео
image Погледни видео
Гаши за УБ: Албанците бараат сериозна политичка алтернатива за ДУИ – до средината на јануари ќе објавиме коалиција

Дамјан Варошлија

декември 27, 2019

382

-Се надевам дека ќе има избори. Нема причина за одложување. Субјективна оценка на Заев е дека изборите може да се одложат доколку не се усвојат

Погледни видео
image Погледни видео
Кирацовски: ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ ги кочат реформите околу изборниот процес

Дамјан Варошлија

декември 26, 2019

360

„Недоаѓањето на ВМРО-ДПМНЕ е успех. Оваа партија заедно со ДУИ ги кочи реформските процеси околу изборниот процес“, изјави за Утрински брифи

Погледни видео
image Погледни видео
Села: Му наредувам на ДУИ да престане да ги дели Албанците!

Дамјан Варошлија

декември 24, 2019

435

ДУИ работи за да ги подели Албанците. Му наредувам да не го прави тоа! Јас треба да се однесувам одговорно. Ние ќе соработуваме со таа политичка

Погледни видео
image Погледни видео
Арифи: Рамковниот, Преспанскиот и Договорот со Бугарија се стожерни и меѓународно признати

Дамјан Варошлија

декември 23, 2019

386

„Рамковниот, Преспанскиот и Договорот со Бугарија се стожерни и меѓународно признати. Тие и овозможија на Македонија да постигне внатрешна с

Погледни видео