Tag: даноци

image Погледни видео
Јовановиќ: Растот на платите мора да продолжи – перверзен е податокот дека македонските компании се најпрофитаблни во Европа

Дамјан Варошлија

јануари 29, 2020

3524

Профитите на компаниите во оваа држава се повисоки од платите на работниците. Tоа е една перверзна ситуација која не им годи на никого освен на

Погледни видео
image Погледни видео
Деспотовски: Целта е Фондот за иновации од државен да стане инвестициски фонд по примерот на Израел

Дамјан Варошлија

јануари 28, 2020

307

Над две децении во државава се зборуваше за поддршка на мали и средни претпријатија, но само зборувавме. Ние решивме нешто да направиме и зато

Погледни видео
image Погледни видео
УБ тема: Како до подобра уредба која ќе стимулира купување на нови автомобили

Дамјан Варошлија

јануари 23, 2020

2513

Структурата на возилата кои што се во нашата земја е исклучително лоша. Староста е некаде околу 19 години. Во тој дел имаме огромен процент на д

Погледни видео
image Погледни видео
Ангеловска за Утрински брифинг: Македонија ќе понуди нова еврообврзница за старите долгови

Дамјан Варошлија

јануари 10, 2020

298

– Во однос на домашното задолжување – државните хартии од вредност кои што доспеваат се запишуваат по значително пониски стапки, односн

Погледни видео
image Погледни видео
Ангеловска за УБ: Го стабилизиравме Пензискиот фонд – една од клучните алки за нашата економија

Дамјан Варошлија

јануари 10, 2020

264

– Приходите од придонесите во претходната година пораснаа за 10 проценти, што е резултат не само на оние 0,4 проценти кои што се слеваат во пен

Погледни видео
image Погледни видео
Ангеловска за УБ: Со транспарентноста овозможивме граѓаните да можат да следат каде се троши секој денар

Дамјан Варошлија

јануари 10, 2020

223

Откако сум дојдена на фунцијата вратите за јавноста се значително отворени. Граѓаните треба да знаат каде оди секој денар. Ги отворивме за пре

Погледни видео
image Погледни видео
Зиков во УБ: Македонската економија сака да биде динамична и на неа и требаат пари

Дамјан Варошлија

јануари 9, 2020

230

– Македонската економија сака да биде динамична и на неа и требаат пари. Тука ние не треба да имаме проблем. Битно е задолжување за што ќе го

Погледни видео
image Погледни видео
Лукаревска за УБ: Мој ДДВ ги дава очекуваните резултати

Дамјан Варошлија

декември 30, 2019

210

Постапуваме подеднакво кон сите. Дали спрема мали фирми, средни претпријатија, големи даночни обврзници е исто. Сепак големите даночни обврзн

Погледни видео
image Погледни видео
Арсовска за УБ: Потребна е итна реформа – немањето на функционален систем ги брка компаниите од Македонија

Дамјан Варошлија

декември 26, 2019

210

Бизнисот бара да се формира Унифициран регистар, каде ќе се избегнат двојните плаќања и ќе се добијат унифицирани цени. Парафискалните давачк

Погледни видео