Tag: данок

image Погледни видео
Јовановиќ: Растот на платите мора да продолжи – перверзен е податокот дека македонските компании се најпрофитаблни во Европа

Дамјан Варошлија

јануари 29, 2020

4019

Профитите на компаниите во оваа држава се повисоки од платите на работниците. Tоа е една перверзна ситуација која не им годи на никого освен на

Погледни видео
image Погледни видео
Ангеловска за Утрински брифинг: Македонија ќе понуди нова еврообврзница за старите долгови

Дамјан Варошлија

јануари 10, 2020

464

– Во однос на домашното задолжување – државните хартии од вредност кои што доспеваат се запишуваат по значително пониски стапки, односн

Погледни видео
image Погледни видео
Ангеловска за УБ: Го стабилизиравме Пензискиот фонд – една од клучните алки за нашата економија

Дамјан Варошлија

јануари 10, 2020

429

– Приходите од придонесите во претходната година пораснаа за 10 проценти, што е резултат не само на оние 0,4 проценти кои што се слеваат во пен

Погледни видео
image Погледни видео
Ангеловска за УБ: Со транспарентноста овозможивме граѓаните да можат да следат каде се троши секој денар

Дамјан Варошлија

јануари 10, 2020

379

Откако сум дојдена на фунцијата вратите за јавноста се значително отворени. Граѓаните треба да знаат каде оди секој денар. Ги отворивме за пре

Погледни видео
image Погледни видео
Барзов: Балканот е гробишта за автомобили

Дамјан Варошлија

декември 30, 2019

791

Новиот данок за моторни возила регулира две компоненти. Финансиската и еколошката. Тоа е за поздравување, како и уредбата која ја уредува стап

Погледни видео