Tag: вилма русковска

image Погледни видео
Ристовски за УБ: Судството нема капацитет да го применува Законот за јазици според постоечката одредба

Дамјан Варошлија

декември 30, 2019

176

Осврнувајќи се на забелешките од Венецијанската комисија за Законот за јазиците, заменик-министерот за правда, Оливер Ристовски во „Утринск

Погледни видео
image Погледни видео
Ристовски за УБ: Тешко дека новиот Закон за јавно обвинителство ќе биде донесен наскоро

Дамјан Варошлија

декември 30, 2019

160

Актуелната или техничката влада има мандат да го повлече постоечкиот закон за јавно обвинителство. Но се уште нема 80 пратеници во Собранието

Погледни видео