Tag: бизнис

image Погледни видео
Петрески: Без државни стратегии, без разлика кој е на власт, граѓаните не можат да планираат долгорочно

Ивана М. Лазаревиќ

јануари 31, 2020

3220

Не се изненадувачки резултатите од најновото истражување за јавната перцепција на „Finance think“ кои покажуваат дека граѓаните посакуваат функц

Погледни видео
image Погледни видео
Груевски ќе му тежи на Мицкоски и реформирањето на ВМРО-ДПМНЕ

Дамјан Варошлија

јануари 24, 2020

2821

Кои се интеракциите помеѓу бизнисот и политиката . Едни велат почнат ли избори запира бизнисот, други велат дека доколку дојде до смена на вла

Погледни видео
image Погледни видео
Ивановски за УБ: Досегашниот економски модел генерира економски раст, но притоа еколошки загадува – нужна е промена

Дамјан Варошлија

јануари 22, 2020

2932

Одамна отпадот во светот не е загуба, напротив станува вносен бизнис. Светото се соочува со две контраверзи на својот развој. Затоа во Давос се

Погледни видео
image Погледни видео
Колев за УБ: Бугари се етаблирани и во ВМРО-ДПМНЕ и во СДСМ

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2020

1331

За да има кавга се потребни двајца. Не може човек да се скара сам со себе си. За да постојат тие кавги меѓу Скопје и Софија, многу често се налива

Погледни видео
image Погледни видео
Рафајловски за УБ: Државата да ја остави бизниз заедницата на мир

Дамјан Варошлија

јануари 14, 2020

631

Професорот Горан Рафајловски, консултант, стопанственик и повеќе години на раководни коморски функции, за Утрински брифинг вели дека овие из

Погледни видео
image Погледни видео
Исеини за УБ: Не е е лош државниот интервенционализам, но имаме одредени резерви дали е тоа како што треба

Дамјан Варошлија

јануари 8, 2020

379

„Субвенциите не се некоја лоша работа. Тие се применуваат секаде во светот. Но треба да се преиспитува секој модел на субвенции, односно дали

Погледни видео
image Погледни видео
Кликни Јади – успешна бизнис приказна

Дамјан Варошлија

јануари 3, 2020

808

Кликни јади е успешен бизнис модел кој главно своите клиенти ги црпи од Интернет. Како функционира Кликни Јади? Кои се клучните компоненти за

Погледни видео
image Погледни видео
Јовановска за УБ: Германија ќе врши притисок и врз македонскиот пазар за да „украде“ квалитетна работна сила

Дамјан Варошлија

декември 27, 2019

533

– Педесет проценти од невработените лица се лица без образование и со основно образование и тоа се лица кои во минатото имале работни места

Погледни видео
image Погледни видео
Вукичевиќ за УБ: Продолжуваме да се развиваме и во повисокиот сегмент на вината

Дамјан Варошлија

декември 27, 2019

560

Винаријата „Тиквеш“ ја има најуспешната година. Вкупната добивка, профитот и инвестициите се во пораст. Директорот на „Тивеш“ Радош Вукиче

Погледни видео
image Погледни видео
Македонските потрошувачи главно се водат по цените во маркетите

Дамјан Варошлија

декември 23, 2019

483

Трета година по ред, истражувањето на агенцијата Инсајдер ИТ, за преференциите на граѓаните за користење на услугите на маркетите во државата

Погледни видео