Tag: Алијанса на Албанците

image Погледни видео
Касами за УБ: Прифативме заеднички настап на изборите за обединување на албанскиот фактор во земјата

Дамјан Варошлија

јануари 9, 2020

414

Централното претседателство на БЕСА одлучи да ја прифати понудата на Алијансата на Албанците за заеднички настап на предвремените избори и з

Погледни видео
image Погледни видео
Гаши за УБ: Албанците бараат сериозна политичка алтернатива за ДУИ – до средината на јануари ќе објавиме коалиција

Дамјан Варошлија

декември 27, 2019

381

-Се надевам дека ќе има избори. Нема причина за одложување. Субјективна оценка на Заев е дека изборите може да се одложат доколку не се усвојат

Погледни видео
image Погледни видео
Села: Му наредувам на ДУИ да престане да ги дели Албанците!

Дамјан Варошлија

декември 24, 2019

434

ДУИ работи за да ги подели Албанците. Му наредувам да не го прави тоа! Јас треба да се однесувам одговорно. Ние ќе соработуваме со таа политичка

Погледни видео